13/07/2009

Trio Triatlon Kortrijk

Deze keer geen nummertje want in de trio triatlon van Kortrijk heb ik niet gelopen, maar gefietst. Samen met Sandra en Renate hadden we ons ingeschreven. Wat het ging worden, daar hadden we geen idee van. Niemand van ons drieën had ooit al aan zoiets mee gedaan. Met 231 werden we op pad gestuurd, 27 ploegen en 204 individuelen. Onder de individuelen ook Wouter, de man van Sandra.

Renate begon met het zwemmen. Ze was nog maar net vertrokken toen de speaker van dienst meldde dat er in het deelnemersveld eentje zat die van zijn trainer niet aan het Belgisch kampioenschap 's namiddags mocht deelnemen, maar in onze wedstrijd deelnam ter voorbereiding op zijn internationale wedstrijd volgende week. Daarmee was de teneur ineens gezet. Al na 12:37 zaten Renate haar 700m erop (3,329km/u). Wouter was iets vroeger uit het water gekomen, maar omdat wij wat minder tijd verloren bij het wisselen, was ik voor hem weg bij het fietsen.

We hadden het fietsparcours al eens verkend veertien dagen geleden, en hadden toen gezien dat het niet van de poes was. In de aanloopstrook zat een helling die we 3 keer op moesten, en in de ronde kregen we twee hellingen voorgeschoteld om u tegen te zeggen. Sommigen beweren zelfs datze beide een helling van 10% hebben, maar daar heb ik toch mijn twijfels over. Vandaag stond er ook nog een redelijke wind, waardoor ik in de afdalingen maar een top gehaald heb van net boven de 50km/u. Bij de verkenning hebben we hier 60 gehaald.

De kassei in het begin werd afgelegd zonder problemen, ik zat samen met een concurrent, maar in de bochten verloor ik telkens terrein. De helling naar de aankomst werd goed verteerd, alsook de eerste helling in de ronde. Op de tweede helling werd ik bijgehaald door Wouter, die mij aanporde om aan te pikken, maar zijn groepje ging te snel. Na die helling heb ik ze nog geruime tijd in het vizier gehad, maar er naar toe rijden ging niet. De tweede ronde heb ik bijna de ganse tijd alleen gereden, op de laatste helling van de ronde had ik het enorm lastig. Ik moest dan ook nog de helling aan de aankomst verteren, maar dat lukte iets beter.

Na 47:22 (29,768km/u) kon ik het nummer doorgeven aan Sandra, die al stond te wenken. Daarmee waren we Toe aan het laatste onderdeel. Net toen Sandra vertrokken was liep de winnaar over de streep. Wouter eindigde in 1:12:19. Sandra liep haar 3,5km in 15:01 (13,984km/u).

Met onze eindtijd van 1:15:00 (22,160km/u) legden we beslag op een mooie 64ste plaats, We werden 13de bij de trio's en 5de gemengde team, slechts 1 luttele seconde na het gemengde team op plaats 4.

IMGP9569

IMGP9590 - kopie

IMGP2945

IMGP9618

 

10:05 Gepost door Herman in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

01/01/2009

Jaaroverzicht 2008

In 2007 had ik 64 wedstrijden gelopen. Dat was al niet mis op gebied van aantal, maar in 2008 wou ik eigenlijk eens uitproberen hoeveel ik dat aantal nog zou kunnen opdrijven. Het zijn er tenslotte 85 geworden, bijna 1 wedstrijd om de 4 dagen.

Die 85 werden als volgt verdeeld: 52 stratenlopen, 16 pistewedstrijden, 2 aflossingsmarathons, 5 trappistenlopen en 10 crossen. In de stratenlopen kwam ik meestal uit in de kortste afstand, alhoewel er wel een aantal langere tussen zitten, die dan meestal als training gelopen werden, net zoals de trappistenlopen.

In de criteriums (veteranen 2) van de pistemeetings werd ik telkens 2de, zowel op de korte als op de lange afstand. In het crosscriterium werd ik 13de en ik won het zomercriterium (bestaande uit pistewedstrijden en stratenlopen) van de WVLVTAV. Daarbij kon ik ook het Provinciaal record op de 800m op mijn naam zetten.

Naast het lopen deed ik ook nog mee aan een aantal kampwedstrijden. Ik won het kampioenschap verspringen en verbeterde het Provinciaal record in het discuswerpen. En last but not least fietste ik ook nog 4.000km (woon - werkverkeer) aan een gemiddelde van ongeveer 25km/u, en dat met een gewone fiets.

Voor mij was 2008 een fantastisch sportjaar en vermoedelijk moeilijk te evenaren. Wie geen lid is van de VAL en ook eens aan een pistewedstrijd of een cross wil meedoen moet eens gaan kijken op de website van de WVLVTAV. Aan elke wedstrijd kan je deelnemen zonder aangesloten te zijn. Ben je van plan om een paar keer mee te doen, dan is het voordeliger om aan te sluiten als individueel. Daarvoor betaal je 12,50 euro en dan krijg je een startnummer en reductie op het inschrijvingsgeld van de wedstrijden. Daardoor heb je die 12,50 euro al snel terug verdiend.

Tenslotte wens ik aan iedereen een fantastisch 2009, met spetterende loopresultaten en vooral geen blessures.

21:10 Gepost door Herman in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

12/09/2008

Proclamatie

Vandaag mocht ik naar de proclamatie van de tweede zit van het eerste jaar Bachelor in de Informatica aan de universiteit van Gent. Sinds 2004 ben ik daar ingeschreven als student en elk semester doe ik 1 vak. Dit jaar volgde ik Analyse I en Discrete Wiskunde, twee redelijk zware vakken wiskunde, eigenlijk de twee buisvakken van het eerste jaar.

Op Discrete Wiskunde had ik net na nieuwjaar 8/20 gehaald en dat leverde mij een tweede zit op. Analyse I verliep heel wat beter, want daar haalde ik 14/20. Normaal was ik van plan om geen tweede zit te doen, maar met dat mooie resultaat op Analyse besliste ik toch om dit keer een deel van mijn vakantie op te offeren om te studeren. En het is gelukt. Ik haalde 11/20 op Discrete Wiskunde.

Om in het eerste jaar te slagen moet je 60 studiepunten halen. Daarvan heb ik er nu 30 op de teller staan. Ik zit dus nu juist halverwege het eerste jaar. Volgend academiejaar ga ik opnieuw twee vakken van elk 6 studiepunten volgen. Het aftellen kan vanaf nu beginnen.

10:43 Gepost door Herman in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

23/03/2008

Abdijbierenloop Kruishoutem

11 

Gisteren namen we deel aan de abdijbierenloop van Kruishoutem. Dat is geen wedstrijd in de competitieve zin van het woord. Je hoeft gewoon een aantal rondjes te lopen en per rondje krijg je een abdijbiertje, in dit geval een blonde of donkere Ename. Gelukkig moet je die niet uitdrinken tijdens de wedstrijd, maar krijg je ze achteraf mee naar huis.

De weergoden waren dit keer met ons. Het lukte ons om onze 10 rondjes te lopen net tussen twee wolkbreuken in.

Santé!

IMGP2602

11:11 Gepost door Herman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27/01/2008

Vierde Winterloop Ursel

5 

Vandaag liepen we de laatste wedstrijd van het wintercriterium van Ursel. De weergoden waren deze keer wat milder. In gezelschap van een flauw lentezonnetje was het aangenaam lopen. Alleen de wind speelde op sommige gedeelten wat voor spelbreker, maar erg hard waaide hij niet.

Zoals in alle andere wedstrijden liepen Nicole en Marc de 15 km, Pirmin en ik de 5 km. Vermoedelijk waren er in de buurt ook geen andere wedstrijden, want het deelnemersaantal was aanzienlijk sterker dan de vorige keren.

Pirmin, nog altijd met zeer weinig trainen en deze maand ook weinig fietsen, legde toch nog beslag op de 60ste plaats in een tijd van 28'48".

Ik eindigde 30ste in de totaalstand en 28ste bij de mannen in een tijd van 23:43. Weliswaar 10 plaatsen verder in de totale uitslag ondanks het feit dat ik toch 2 seconden sneller liep dan de vorige keer. Mijn laatste 3 wedstrijden hier liep ik zo met slechts een verschil van 5 sec (23:40, 23:45 en 23:45). Van regelmaat gesproken.

Nicole liep in vergelijking met de vorige keren bijna twee minuten sneller over haar 15 km en eindigde in een prachtige tijd van 1:08:46. Dat leverde haar een tweede plaats op bij de dames. In de totaalstand werd zij 27ste. En dat dan nog met een pijnlijke voet.

Marc haalde opnieuw fors uit en werd tweede in een tijd van 54:45, net 1:30 sneller dan de vorige keer en zelfs 2:30 sneller dan de eerste keer. Van progressie geproken.

IMGP2405

21:02 Gepost door Herman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25/11/2007

Westlaan Run Roeselare

Met de wedstrijd van gisteren nog in de benen vertrokken ik samen met Pirmin naar Roeselare voor de wedstrijd van 3km van de Westlaan Run. Vorig jaar hadden we daar ook gelopen. We konden deze keer dus vergelijken hoe het zat met de conditie.

De weersomstandigheden waren bijna ideaal, alleen hier en daar wat wind, maar strak stond die niet.

Ik startte vooraan. In het begin van de wedstrijd kon ik mij goed vooraan handhaven, alhoewel ik de wedstrijd van gisteren nog goed voelde. Toen ik na 600m naar mijn uurwerk keek merkte ik dat ik op dat moment met een gemiddelde snelheid van 15,6km/u aan het lopen was. Ik vond het dan ook beter om maar wat vaart te minderen. Tot 500m van het einde heb ik op reserve gelopen. Ondertussen waren er wel wat lopers voorbij gekomen, maar het laatste groepje kon geen onoverbrugbare afstand nemen. Net in dat groepje zaten een aantal tegenstrevers. Toen ik op het einde versnelde moesten ze er één voor één aan geloven. De afstand bedroeg 3.030m en ik legde die af in een zelfgeklokte tijd van 13:43, precies 4 seconden trager dan vorig jaar. Met een gemiddelde snelheid van 13,254km/u mag ik gezien de wedstrijd gisteren zeker niet klagen.

Pirmin startte traditiegetrouw achteraan. In de wedstrijd heb ik hem niet gezien, maar ik was wel aangenaam verrast als hij minder dan 2min na mij al aan de aankomst stond. Hij legde de afstand af in 15:26 en liep aan een gemiddelde van 11,780km/u. Daarmee verbeterde hij zijn tijd van vorig jaar met maar liefst 1:10.

IMGP2220 - kopie
 
IMGP2222 - kopie

13:29 Gepost door Herman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06/07/2007

Avondjogging Zevergem

Na twee abdijbierenlopen konden we vandaag opnieuw aanknopen met het serieuze werk.
Er waren redelijk veel deelnemers daar in Zevergem. Ook de World Runners waren goed vertegenwoordigd.
Het parcours begon aan het voetbalveld. Al direct na de start kregen we een brug over de Autostrade voorgeschoteld. Daarna liepen we door de dorpskern om dan onder de autostrade door te lopen opnieuw richting voetbalveld. Op sommige plaatsen stond de wind fel in het nadeel, op andere dan weer in het voordeel.
Het baantje waarop we moesten vertrekken was erg smal en omdat ik midden de groep stond om te starten kon ik in het begin niet doorlopen. Wat een gewriemel om de trage lopers voorbij te geraken. Omdat ik het parcours niet kende durfde ik na de helling van de brug over de autostrade niet voluit te gaan. Ik vermoedde dat er nog een brug met een helling ging komen. Toen dat niet zo bleek te zijn kon ik nog een snelle laatste kilometer lopen. In de laatste 50m kon ik zelfs nog 3 plaatsen winnen. Ik liep over de eindmeet na 24'06".
Dan was het wachten op Tina en Pirmin. De eerste die de bocht uit kwam was Pirmin. Hij eindigde in een tijd van 28'50". 40 seconden later was ook Tina daar. Zij legde de 5 km af in een tijd van 29'30".

22:58 Gepost door Herman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |